Bramboráky s jogurtovo-česnekovou omáčkou a slaninovými chipsy

Bramboráky s jogurtovo-česnekovou omáčkou a slaninovými chipsy

Porce pro 2-4
Doba přípravy 20-30
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev
Veganské
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

AVIKO Bramborák s česnekem a majoránkou 600 g  
200 g řeckého jogurtu
1 kostka sýra feta
½ svazku pažitky
1-2 stroužky česneku
sůl podle chuti
šťáva z ½ citronu
1 balíček na tenké plátky nakrájené slaniny nebo prosciutta

Začneme přípravou bramboráků podle návodu na obalu.

Připravíme chipsy. Na pekáč položíme tenké plátky slaniny, parmskou šunku nebo prosciutto. Pečeme asi 6 minut (3 minuty z každé strany) na 180 °C.

Sýr feta rozmixujeme v mixéru nebo rozdrtíme vidličkou spolu s řeckým jogurtem a česnekem. Případně přidáme malé množství soli.

Bramboráky potřete vydatně omáčkou, přidáme slaninové chipsy a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.

Ostatní inspirace

Produktové tipy