Bramborové krokety podávané s omáčkou ze čtyř sýrů a praženými vlašskými ořechy
Aviko BACKKROKETTEN 750 g
80 g měkkého sýra Taleggio
80 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano ChNP
100 g sýra Gorgonzola dolce
80 g sýra Ementaler
180 g mléka
sůl a pepř
hrst pražených vlašských ořechů bez slupky
pár větviček čerstvého tymiánu nebo řeřichy
1. Sýr Ementaler nastrouháme a necháme odstat.
2. Sýry Gorgonzola a Taleggio nakrájíme na malé kousky.
3. Mléko zahřejeme v hrnci na mírném ohni. Přidáme Gorgonzolu a Taleggio, promícháme. Přidáme strouhaný sýr Ementaler a strouhaný sýr Parmigiano Reggiano ChNP, promícháme. Sejmeme hrnec z ohně.
4. Dochutíme pepřem a solí. Znovu promícháme a přidáme několik čerstvých tymiánových listů a pražených ořechů.
5. Krokety (BACKKROKETTEN) připravíme podle pokynů na obalu.
Na talíř položíme část omáčky a jemně jí namažeme talíř. Na omáčku položíme několik kroket a všechno ozdobíme omáčkou, ořechy a lístky řeřichy.
Tip:
K tomuto jídlu se ideálně hodí i jiné druhy Vašich oblíbených sýrů, krokety můžeme také servírovat v doprovodu sýrových dipů :)