Cibulové špízy servírované se sezamem, sladkokyselou omáčkou a čerstvou pažitkou

Cibulové špízy servírované se sezamem, sladkokyselou omáčkou a čerstvou pažitkou

Porce pro 4
Doba přípravy 15-20
Fritéza
Trouba na pečení
Veganské
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

450 g Aviko ONION RINGS (cibulových kroužků)
špejle na špízy

Sladkokyselá omáčka:
8 lžic pasírovaných rajčat
2 lžíce kukuřičné mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek vinného octu (nebo medového octu)
2 hrnky vody

Na dozdobení:
hrstka praženého sezamu (bílého a černého)
pažitka
pár cherry rajčat

Cibulové kroužky připravíme dle návodu na obalu, ve fritéze nebo v troubě.

Omáčka:
1. Kukuřičnou mouku rozpustíme ve vodě.
2. Do hrnce dáme pasírovaná rajčata, cukr, ocet a vodu s moukou.
3. Omáčku provaříme cca 7-10 min, během vaření stále mícháme.

Cibulové kroužky (3-4 kusy) napíchneme na špejle, ponoříme do omáčky a posypeme sezamem a posekanou pažitkou. Špízy ozdobíme půlkami cherry rajčat. Dochutíme solí a pepřem.

Tip:
Špejle můžete nejdřív položit na několik minut do studenoé vody, napichování bude jednodušší :). Kromě cibulových kroužků můžete na špejle napíchnout i pár našich Rösti placiček, jídlo tak bude ještě zajímavější :)

Ostatní inspirace

Produktové tipy