Cibulové špízy servírované se sezamem, sladkokyselou omáčkou a čerstvou pažitkou
450 g Aviko ONION RINGS (cibulových kroužků)
špejle na špízy
Sladkokyselá omáčka:
8 lžic pasírovaných rajčat
2 lžíce kukuřičné mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek vinného octu (nebo medového octu)
2 hrnky vody
Na dozdobení:
hrstka praženého sezamu (bílého a černého)
pažitka
pár cherry rajčat
Cibulové kroužky připravíme dle návodu na obalu, ve fritéze nebo v troubě.
Omáčka:
1. Kukuřičnou mouku rozpustíme ve vodě.
2. Do hrnce dáme pasírovaná rajčata, cukr, ocet a vodu s moukou.
3. Omáčku provaříme cca 7-10 min, během vaření stále mícháme.
Cibulové kroužky (3-4 kusy) napíchneme na špejle, ponoříme do omáčky a posypeme sezamem a posekanou pažitkou. Špízy ozdobíme půlkami cherry rajčat. Dochutíme solí a pepřem.
Tip:
Špejle můžete nejdřív položit na několik minut do studenoé vody, napichování bude jednodušší :). Kromě cibulových kroužků můžete na špejle napíchnout i pár našich Rösti placiček, jídlo tak bude ještě zajímavější :)