Bramborové krokety podávané s pórovým salátem, mrkví, petrželkou, praženými mandlemi, jogurtem a čerstvou mátou
Aviko BACKKROKETTEN 750 g nebo Aviko AARDAPPEL KROKETJES 750 g
2 pórky (pouze bílá část, váha asi 250 g)
2 mrkve (o hmotnosti asi 250 g)
1 stonek celeru
2 lžíce pražených mandlí
svazek petrželky
1 kelímek (125 g) řeckého jogurtu
citronová šťáva
3 snítky čerstvé máty
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
1. V misce smíchámr tenké plátky pórku a mrkve (mohou být strouhané). Přidáme na tenké plátky nakrájený stonek celeru a petrželku.
2. Na pánvi opečeme mandle a nakráíme je podélně.
3. Do misky přidáme jogurt, sůl, pepř, nasekané lístky máty, citronovou šťávu a trochu olivového oleje. Důkladně promícháme.
4. Aviko BACKKROKETTEN připravíme podle pokynů na obalu.
Na talíře položíme část salátu a na něj několik bramborových kroket. Dochutíme solí a pepřem. Před podáním vše posypeme praženými mandlemi.
Tip:
Nebojte se experimentovat! Vytvořte si vlastní verzi tohoto jídla - například s celerem místo mrkve, s jarní cibulkou, s řeckým jogurtem atd. POŠLETE nám svůj recept na naš účet na Facebooku nebo Instagramu!