Bramborové tvářičky s kuřecími křídly a omáčkou BBQ

Bramborové tvářičky s kuřecími křídly a omáčkou BBQ

Porce pro 4
Doba přípravy 55
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

2 balení bramborových tvářiček Aviko LACHEBEKJES
cca 20 kuřecích křídel
2 lžíce olivového oleje
1/2 hrnku sójové omáčky
2 lžíce kečupu
1 hrnek medu
1-2 stroužky česneku, drobně nasekaného a rozdrceného
2 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
sůl a pepř
šalotka na ozdobení (dle přání)

1. Aviko bramborové tvářičky LACHEBEKJES připravíme dle návodu na obalu.
2. Troubu předehřejeme na 190 °C.
3. Olej, sójovou omáčku, kečup, med, česnek a škrob smícháme v menším hrnci. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme probublávat asi 15 minut.
4. Jednu vrstvu křídel uložíme na dně pekáče. Ochutíme solí a pepřem. Křídla polejeme dříve připravenou omáčkou tak, aby byly všechna ponořena.
5. Pečeme nepřikryté v dobře předehřaté troubě 45 minut nebo až omáčka zkaramelizuje.
6. Křídla přeložíme do mísy, polejeme zbytkem omáčky a servírujeme s bramborovými tvářičkami.
 
Tip:
Křídla můžete nahradit nugetkami nebo stripsy.

Ostatní inspirace

Produktové tipy