Burger s lososem, avokádovou salsou, mangem a cibulovými kroužky
300-400 g syrového lososa bez kůže
1 červená cibule
sůl a pepř na dochucení
2-3 lžíce strouhanky
2-3 lžíce parmazánu
½ svazku petrželky nebo koriandru
kůra z ½ citronu
sůl a pepř na dochucení
4-6 housek na hamburgery
Aviko ONION RINGS 450 g
1-2 lžíce másla
2 zralá avokáda
½ svazku koriandru
1 mango
1 limetka
1 červená cibule
1 habanero
1 zelená okurka
1 červené zelí
½ sklenice vinného octa
2 lžíce cukru
sůl a pepř na dochucení
1. Lososa nakrájejte najemno nebo umelte na masovém mlýnku.
2. Poté přidejte velmi nadrobno nakrájenou červenou cibuli, strouhanku, parmazán, nasekanou petrželku nebo koriandr a citronovou kůru. Vše prohněťte do homogenní hmoty a vytvarujte burgery.
3. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Onion rings položte na pečicí papír a pečte asi 20 minut.
4. Rozmixujte v mixéru avokádo s koriandrem, limetkovou šťávou a habanero do hladka. Pokud je hmota příliš hustá, můžete přidat trochu jogurtu nebo vody. Poté přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nadrobno nakrájené mango.
5. V hrnci svařte ½ sklenice vinného octa se sklenicí vody, 2 lžičkami soli a cukrem. Nechte to vychladnout. Mezitím si na struhadle nakrájejte zelí. Zelí zalijte nálevem a nechte 10-15 minut odstát. Poté sceďte a vložte do mísy.
6. Na pánvi rozehřejte 1–2 lžíce másla a burgery opékejte 4–5 minut z každé strany. Nakrájené housky vložte na 1-2 minuty do trouby. Okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké podélné proužky.
7. Složte burgery: teplé housky potřete avokádovou salsou s mangem (horní a spodní část housky), poté na ni položte burger, okurku, červené zelí a cibulové kroužky, horní část housky. Jíme hned!