Dýně plněné rýží s masem, cuketou a restovanou cibulkou podávané s Pati Parts

Dýně plněné rýží s masem, cuketou a restovanou cibulkou podávané s Pati Parts

Porce pro 4
Doba přípravy 20-30
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS 600 g
8 mini dýní nebo 4 středně velké dýně (dýně musí být jedlé, nikoli okrasné!)"
200 g mletého hovězího masa
80 g rýže pro rizoto
1 stroužek česneku
2 jarní cibulky, nakrájené na kroužky
jemně nasekaná bazalka
sůl a pepř
1 sklenice zeleninového vývaru
4 cibule

1. Cibuli nakrájíme na polovinu, dochutíme solí a pepřem.
2. Z dýní ořízneme stonky a vydlábeme je.
3. Dýně pečeme v hrnci lehce osolenou vroucí vodou po dobu 3-4 minut, následně je vložíme do misky se studenou vodou s ledem a tímto dokončíme proces vaření.
4. Dýňovou dužinu nakrájíme na jemno a osmažíme na pánvi se solí a pepřem, poté ji vložíme do nádoby.
5. Smícháme mleté ​​maso se zbývajícími ingrediencemi a důkladně promícháme. Naplníme dýně masem a zakryjeme vršky.
6. Plněné dýně uložíme do pekáče a zalejeme zeleninovým vývarem. Dýně zavineme do papíru na pečení a alobalu. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200°C.
7. Po této době odstraníme papír na pečení a alobal, přidáme cibuli a zalejeme šťávou z vaření dýní.
8. Pati Parts připravíme podle pokynů na obalu.

Podáváme 1–2 poloviny dýně na osobu - dýně můžeme pokapat několika kapkami dobrého olivového oleje. Ke každé porci přidáme porci Pati Parts a cibuli.

Tip:
Pokud chcete přidat jídlu extra chuť a aroma, nahraďte klasické Pati Parts výraznějšími Pati Parts Tex Mex nebo Pati Parts Garlic.

Ostatní inspirace

Produktové tipy