Treska s bylinkami, máslem a citronovou kůrou, podávaná s Pati Parts

Treska s bylinkami, máslem a citronovou kůrou, podávaná s Pati Parts

Porce pro 4
Doba přípravy 20-35
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev
Veganské
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS 600 g
600 g filé z tresky
kůra z ½ citronu
3 větvičky tymiánu (nebo suché koření)
3 větvičky máty (nebo suché koření)
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
2 celé hlavy česneku
pár citronů

1. Pati Parts připravíme podle pokynů na obalu.
2. Česnek a citronové hlavy nakrájíme na poloviny a orestujeme na pánvi na olivovém oleji.
3. Tresku filetujeme, případně - je-li to nutné - použijeme kuchyňskou pinzetu k odstranění kostí.
4. Filety položíme na olejem natřený plech vyložený papírem na pečení. Dochutíme je pepřem, solí, nasekanými bylinkami a nastrouhanou citronovou kůrou. Na každé filé dáme trochu másla.
5. Tresku pečeme v troubě předehřáté na 180 ° C po dobu 10 minut. Před podáním dochutíme čerstvým tymiánem.

Na hluboký talíř položíme část Pati Parts, filé z tresky s dresinkem/oblohou a pečeným česnekem a citronem. Dochutíme solí a pepřem. Rybu můžeme pokropit trochou olivového oleje.

Tip:
K tomuto jídlu se budou hodit i jiné brambory z naší nabídky - Parti Parts Tex Mex a Pati Parts Garlic.

Ostatní inspirace

Produktové tipy