Hovězí guláš s rajčaty a petrželkou podávaný s Pati Parts Garlic
Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
600 g hovězího masa na guláš
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
svazek petrželky
30 g sýra pancetta
1 klobáska
30 g másla
1/2 sklenice červeného vína
rajský protlak
1 plechovka rajčat ciliegini
1 litr vývaru
sůl a pepř
hrst pšeničné mouky
1. Maso nakrájíme na kostičky podobné velikosti. Obalíme je moukou.
2. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme pancettu, odstraníme kůži z klobásy. Vložíme zeleninu, pancettu a klobásu do hrnce, přidáme máslo, olivový olej a všechno smažíme na středním ohni.
3. Přidáme nakrájené hovězí maso a za občasného míchání smažíme dozlatova. Přidáme červené víno a necháme alkohol odpařit.
4. Nalejeme vývar do hrnce tak, aby pokrýval maso do 2/3 výšky, pak přidáme 2 lžíce rajského protlaku.
5. Dochutíme solí a pepřem a vaříme asi hodinu a půl (dokud nebude hovězí maso měkké a křehké!).
6. 10 minut před koncem vaření přidáme plechovku rajčat ciliegini a nasekanou petrželku.
7. Aviko PATI PARTS GARLIC připravíme podle pokynů na obalu.
Na každý talíř naservírujeme část Pati Parts a porci guláše, pak ozdobíme petrželkou a dochutíme.
Tip:
Pokud máte rádi pikantní jídla, dochuťte guláš maďarským způsobem: přidejte více papriky (doporučujeme pálívou, uzenou papriku v prášku) a chilli papričkou. Jídlo bude chutnat skvěle i s našimi kořeněnými bramborovými kousky - Pati Parts Tex Mex.