Houbová / hovězí shawarma v pita chlebu s tahini omáčkou

Houbová / hovězí shawarma v pita chlebu s tahini omáčkou

Porce pro 4
Doba přípravy 35-40
Fritéza
Trouba na pečení

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko SUPER CRUNCH ZIG ZAG 750 g
200 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
nebo
1 kg hovězího masa
(nejlépe kousek hovězí pečeně)
2 – 3 stroužky česneku
1/4 sklenice olivového oleje
šťáva z 1 citronu
1/4 sklenice červeného vinného octa
koření: 1 lžička sedmi arabských koření, ¼ lžičky skořice, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky koriandru, ½ lžičky pálivé papriky, sůl a pepř na dochucení
4 velká rajčata (nebo cherry)
ledový salát
1 velká cibule
3-4 lžíce tahini
čerstvá petrželová nať
arabský chléb - pita

1. Hovězí maso / houby nakrájejte na 1 cm proužky. Smíchejte česnek, olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu a koření. Maso / houby zalijte marinádou, vše promíchejte a dejte přes noc (nebo 2-3 hodiny) do ledničky.
2. Ledový salát, cibuli a petrželku nakrájejte na kostičky. Smíchejte cibuli a petrželku s tahini, solí a 7 kořeními (pokud je tahini příliš husté, můžete přidat trochu studené vody). Troubu předehřejte na 240 stupňů, k masu / houbám přidejte nakrájená rajčata, přikryjte alobalem a pečte do měkka - cca 20-25 minut. Poté alobal sejměte a pečte dalších 10 minut.
3. V polovině pečení masa / hub dejte hranolky na plech vyložený papírem a pečte je asi 20 minut, dokud nebudou zlaté a křupavé.
4. Po upečení maso / houby vyjměte a vložte do arabského chleba se všemi doplňky - salátem, pečenými rajčaty, taratour omáčkou, hranolky, petrželkou a cibulí. Podáváme horké.

Ostatní inspirace

Produktové tipy