Křupavé kuře s restovanou zeleninou a rozmarýnem podávané s Pati Parts Garlic

Křupavé kuře s restovanou zeleninou a rozmarýnem podávané s Pati Parts Garlic

Porce pro 4-6
Doba přípravy 120-180
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
1 celé kuře (asi 2 kg)
pár větviček čerstvého rozmarýnu (nebo sušené koření)
několik listů čerstvé šalvěje (nebo sušené koření)
4 stroužky česneku
3 cibule
100 g másla
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 cuketa

Zelenina:
1. Papriky nakrájíme na proužky. Cuketu a obě cibule nakrájíme na polovinu. Dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem a necháme odstat.

Kuře:
1. V misce smícháme na drobo nakrájené rozmarýnové listy, šalvěj, sůl, pepř a olivový olej. Konzistence by měla být hustá a krémová.
2. Takto vzniklou marinádou natřeme kuře ze všech stran. Dovnitř kuřete dáme máslo a oloupanou cibuli.
3. Kuře svážeme kuchyňskou nití, aby se během pečení nerozpadlo.
4. Položíme jej na olejem natřený plech (skvěle poslouží žáruvzdorná nádoba!). Každý 1 kg kuřete se musí péct 1 ½.
5. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 35 minut na nejnižší úrovni trouby. Poté otevřeme troubu a kuře polejeme omáčkou. Zakryjeme je alobalem. Zavřeme troubu a pokračujeme v pečení při teplotě 220°C další 1/2 hodiny.
6. Po této době kuře přeložíme na střední výšku, odstraníme alobal, přidáme nakrájenou zeleninu a celek polejeme omáčkou vzniklou při pečení.
7. Na konci vaření zapneme funkci grilování a pečeme kuře dále, až na jeho povrchu vznikne křupavá kůrka.
8. Aviko PATI PARTS GARLIC připravíme podle pokynů na obalu.

Kuřecí maso servírujeme na samostatném talíři se zeleninou a okořeněné brambory zvlášť. DOBROU CHUŤ!

Tip:
Nemáte čas? Kupte si hotové pečené kuře - příprava zeleniny, příloh a braborů zabere jenom 20-30 minut! Nezapomeňte, že klasické Pati Parts můžete nahradit piknantní verzí: Pati Part Tex Mex.

Ostatní inspirace

Produktové tipy