Kuřecí prsa obalená v sezamu s hranolky skin on
Unikátní zpestření klasického pokrmu přidáním něčeho navíc k obalovací směsi. Protože sezam se perfektně hodí k drůbežímu masu a s přidáním super křupavých hranolků Aviko Super Crunch ještě lépe!
Ingredience:
AVIKO Super Crunch Skin on (1 balení)
2 kusy kuřecích prsou (ok. 300 g)
1/3 lžičky soli
¼ lžičky pepře
1/3 lžičky kari
100 g pšeničné mouky
1 vejce hmotnostní třídy L
100 g strouhanky
3 lžíce bílých sezamových semínek
olej na smažení
1. Troubu předehřejte na 220°C (horní a spodní ohřev). Hranolky Aviko dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
2. Kuřecí prsa naklepejte na dva kotlety o tloušťce asi 1 cm. Dochuťte solí a pepřem.
3. Připravte si obalovací směs. V první misce mouku, ve druhé rozšlehané vejce smíchané s kari, ve třetí strouhanku smíchanou se sezamem.
4. Oba kusy masa posypte moukou, namočte ve vejci a obalte ve strouhance.
5. Smažte na středně až silně rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Vložte maso do trouby na posledních 5 minut spolu s hranolky.
Dobrou chuť!