Medailony z vepřové panenky se sýrovou omáčkou podávané s Pati Parts Tex Mex
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8-12 malých medailonů z vepřové panenky (asi 3 cm průměru)
1 sklenice piva
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
rozmarýn
Omáčka:
250 ml smetany 36%
150 g strouhaného sýra čedar
1 necelá čajová lžičká sladké papriky (koření)
2 čajové lžičky rajského protlaku
špetka soli
1. Aviko PATI PARTS TEX MEX připravíme podle pokynů na obalu.
2. Rozmarýn orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje. Poté uložíme na něm vepřové medailonky a smažíme je na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany.
3. Zalejeme je pivem a necháme alkohol odpařit. Dochutíme solí a pepřem.
4. Tekutinu odlejeme, až vznikne krémová konzistence. Vypneme oheň. Maso necháme na 2 minuty odstat a servírujeme s omáčkou čedar.
Omáčka:
1. Nastrouháme sýr čedar.
2. V hrnci zahřejeme smetanu se sladkou paprikou a rajským protlakem.
3. Důkladně promícháme a přidáme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se vše nerozpustí.
Na každý talíř dáme tři porce omáčky a namažeme ní talíř. Poté dáme na talíř 2-3 medailony a asi tucet Pati Parts. Dochutíme solí a pepřem a ozdobíme bylinkami.
Tip:
Jako alternativu k Pati Part Tex Mex doporučujeme i další druhy Pati Parts nebo naše bramborové speciality, např. krokety.