Medailony z vepřové panenky se sýrovou omáčkou podávané s Pati Parts Tex Mex

Medailony z vepřové panenky se sýrovou omáčkou podávané s Pati Parts Tex Mex

Porce pro 2-4
Doba přípravy 25-45
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8-12 malých medailonů z vepřové panenky (asi 3 cm průměru)
1 sklenice piva
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
rozmarýn

Omáčka:
250 ml smetany 36%
150 g strouhaného sýra čedar
1 necelá čajová lžičká sladké papriky (koření)
2 čajové lžičky rajského protlaku
špetka soli

1. Aviko PATI PARTS TEX MEX připravíme podle pokynů na obalu.
2. Rozmarýn orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje. Poté uložíme na něm vepřové medailonky a smažíme je na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany.
3. Zalejeme je pivem a necháme alkohol odpařit. Dochutíme solí a pepřem.
4. Tekutinu odlejeme, až vznikne krémová konzistence. Vypneme oheň. Maso necháme na 2 minuty odstat a servírujeme s omáčkou čedar.

Omáčka:
1. Nastrouháme sýr čedar.
2. V hrnci zahřejeme smetanu se sladkou paprikou a rajským protlakem.
3. Důkladně promícháme a přidáme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se vše nerozpustí.

Na každý talíř dáme tři porce omáčky a namažeme ní talíř. Poté dáme na talíř 2-3 medailony a asi tucet Pati Parts. Dochutíme solí a pepřem a ozdobíme bylinkami.

Tip:
Jako alternativu k Pati Part Tex Mex doporučujeme i další druhy Pati Parts nebo naše bramborové speciality, např. krokety.

Ostatní inspirace

Produktové tipy