![](https://aviko.cz/system/cache/img/6a-cz-www-5vne02801g80.png)
![Medailony z vepřové panenky se sýrovou omáčkou podávané s Pati Parts Tex Mex](https://aviko.cz/system/cache/img/medaliony-z-poledwicy-wieprzowej-z-sosem-serowym-podawane-z-pati-parts-tex-mex-44q2avk43h40.jpg)
Medailony z vepřové panenky se sýrovou omáčkou podávané s Pati Parts Tex Mex
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8-12 malých medailonů z vepřové panenky (asi 3 cm průměru)
1 sklenice piva
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
rozmarýn
Omáčka:
250 ml smetany 36%
150 g strouhaného sýra čedar
1 necelá čajová lžičká sladké papriky (koření)
2 čajové lžičky rajského protlaku
špetka soli
1. Aviko PATI PARTS TEX MEX připravíme podle pokynů na obalu.
2. Rozmarýn orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje. Poté uložíme na něm vepřové medailonky a smažíme je na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany.
3. Zalejeme je pivem a necháme alkohol odpařit. Dochutíme solí a pepřem.
4. Tekutinu odlejeme, až vznikne krémová konzistence. Vypneme oheň. Maso necháme na 2 minuty odstat a servírujeme s omáčkou čedar.
Omáčka:
1. Nastrouháme sýr čedar.
2. V hrnci zahřejeme smetanu se sladkou paprikou a rajským protlakem.
3. Důkladně promícháme a přidáme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se vše nerozpustí.
Na každý talíř dáme tři porce omáčky a namažeme ní talíř. Poté dáme na talíř 2-3 medailony a asi tucet Pati Parts. Dochutíme solí a pepřem a ozdobíme bylinkami.
Tip:
Jako alternativu k Pati Part Tex Mex doporučujeme i další druhy Pati Parts nebo naše bramborové speciality, např. krokety.