![](https://aviko.cz/system/cache/img/8a-cz-www-201lklud6i80.png)
![Skinny Fries s domácí majonézou z aquafaby](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x770-5-poziom-6876r4978ar0.jpg)
Skinny Fries s domácí majonézou z aquafaby
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
Aviko SKINNY FRIES 600 g
1 plechovka cizrny
2 lžičky vinného octa
½ lžičky hořčice
½ lžičky černé soli
1 lžíce neaktivních kvasnicových slupek
špetka cukru
1 ½ sklenice dobrého oleje
1 stroužek česneku
koření: 1 lžička granulovaného česneku, 1 lžička cibulového prášku, 1 lžička papriky, ½ lžičky sušené petrželky, ½ lžičky oregana, ½ lžičky chilli, ½ lžičky soli
1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Hranolky pečte na plechu vyloženém papírem cca 20 minut.
2. Mezitím si připravte majonézu a směsi koření na hranolky.
3. Do vysoké nádoby nalijte vodu z 1 plechovky cizrny, přidejte do ní vinný ocet, hořčici, sůl, cukr, česnek a neaktivní kvasnicové slupky. Vše mixujte dokud se všechny ingredience dobře nespojí. Poté jemně a pomalu tenkým pramínkem přilévejte olej a směs neustále míchejte nejvyšší rychlostí. Zhruba v polovině přidávání oleje začněte mixérem pohybovat nahoru a dolů, aby se všechny ingredience spojily. Všechny ingredience se spojí a majonéza zhoustne.
4. Porci majonézy dejte do misky a zbytek schovejte do ledničky. Domácí majonézu skladujte v ledničce a spotřebujte do dvou týdnů.
5. Smíchejte koření: granulovaný česnek, cibulový prášek, papriku, sušenou petrželku, oregano, chilli a sůl. Po upečení smíchejte hranolky s kořením a podávejte s majonézou.
6. Majonézu můžete dochutit, jak chcete. Je to otázka Vašich preferencí. Můžete přidat více hořčice a dalšího oblíbeného koření nebo nepřidávat například česnek.