Skinny fries s trhaným krůtím masem, nakládanou červenou cibulí a zakysanou smetanou
1 krůtí stehno
sůl a pepř na dochucení
1 lžička pálivé, uzené papriky
2 lžičky tymiánu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
olivový olej
½ svazku pažitky a koriandru
1 lžička soli
1 lžička cukru
2-3 hřebíčky
100 ml vinného octa
200 ml vody
3-4 červené cibule
šťáva z ½ limetky
200 ml zakysané smetany
100 g sýra Cheddar
Aviko SKINNY FRIES 600 g
1. Krůtí stehno potřete solí, pepřem, paprikou, tymiánem, koriandrem, kmínem a olivovým olejem a pečte 2 až 2 ½ hodiny při 180 stupních. Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 stupňů a vložte hranolky do trouby na samostatný plech vyložený papírem.
2. Po této době vyndejte maso z trouby a dvěma vidličkami rozdělte a promíchejte s omáčkou vzniklou pečením. Maso dejte na plech s hranolky, posypte strouhaným sýrem a pečte 10 minut v troubě.
3. Mezitím smíchejte smetanu s limetkovou šťávou.
4. Sněžte hned po vyndání, pokapejte smetanou a posypte nasekaným koriandrem a pažitkou.