Tortilla s krůtím masem a zeleninou s citronovo-paprikovou omáčkou servírována s žebrovanými batátovými hranolky AVIKO
Další nabídka pro malé i velké, aneb tortilly plné křupavé zeleniny a šťavnatého krůtího masa. Vše zalité osvěžující citronovou omáčkou, které chuť zvýrazňuje čerstvě mletý černý pepř. Pro vyvážení chuti jsme vše naservírovali s křupavými batátovými hranolky AVIKO.
Složení:
Batátové vlnité hranolky AVIKO
4 tortilly (pšeničné nebo vícezrnné)
1 vařené krůtí prso
1 velké rajče
1 okurka
1 balení mixu salátu
Velká špetka uzené papriky
1 stroužek česneku
Olivový olej, cca 2 lžíce
Omáčka:
4 lžíce majonézy
2 lžíce řeckého jogurtu
1 stroužek česneku
1/3 lžičky soli
1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Utřená kůra z jednoho citronu
1 lžíce citronové šťávy
1. Prsa očistěte a nakrájejte na 1cm kostky. Dochuťte solí, pepřem, uzenou paprikou a nasekaným stroužkem česneku, pak důkladně promíchejte. Nechte stát 30 minut při pokojové teplotě.
2. Mezitím si připravte omáčku: smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte nasekaný stroužek česneku, nastrouhanou kůru a lžíci citronové šťávy. Dochuťte solí a velkým množstvím nahrubo mletého černého pepře.
3. Rajče omyjte, rozkrojte napůl a vyjměte jadérka. Nakrájíte na poloviční plátky. Okurku umyjte a nakrájíte na plátky.
4. Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte dozlatova.
5. Troubu předehřejte na 220 °C (shora i zdola). Na plech pokrytý pečicím papírem položte hranolky Aviko a pečte 20 minut.
6. Na pánvi rozehřejte tortillové placky, poté na ně položte ingredience: listy salátu, smažené maso a zeleninu. Namažte omáčkou a zabalte tortilly. Servírujte s hranolky Aviko.
Dobrou chuť!